У цьому році минає 204 річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.

Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, мужність і пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу.

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

На протязі декількох днів в усіх бібліотеках Озернянської громади були проведені виставки до дня народження поета, в школах відбулись урочисті лінійки, відкриті уроки, на яких діти декламували вірші Тараса Григоровича, розповідали про його життєвий та творчий шлях.

Учні 9 класу ЗОШ І-ІІ ст. с. Осташівців підготували реп про Т. Г. Шевченка, який чудово виконали, в чому можете переконатись переглянувши відео.

 

<>

В Озернянському будинку культури 11 березня відбувся надзвичайно красивий концерт, на якому учасники вшанували память Кобзаря. На початку виступив Озернянський сільський голова Наконечний Богдан Ярославович, він відзначив величезну роль поета в творенні нашої історії; чарівно виконував пісні наш хор, а дітки з великим натхненням розказували вірші та співали пісень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усі присутні вкотре змогли відчути величність, відданість Батьківщині та незламну волю Тараса Григоровича Шевченка!