У 2021 році за лікарняними від ФССУ звернулись понад 3 млн працюючих

За підсумками 2021 року на пів мільйона більше українців звернулись до Фонду соціального страхування України за допомогами по тимчасовій непрацездатності в разі лікування захворювань, травм, догляду за хворими рідними, проходження самоізоляції від COVID-19 тощо.

Фонд виплатив 5 млрд грн декретних у 2021 році

За оперативними підсумками 2021 року Фонд соціального страхування України профінансував понад 5 мільярдів гривень допомог по вагітності та пологах для працюючих українок. Це на понад 0,1 млрд гривень більше, ніж упродовж 2020 року.

Понад 10 тисяч потерпілих на виробництві пройшли санаторно-курортне лікування за кошти Фонду

За оперативними підсумками 2021 року понад 10 тисяч осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання були забезпечені курсом санаторно-курортного лікування за кошти Фонду соціального страхування України.

Середній розмір лікарняних і декретних зріс на 11,4% та 18,5% відповідно за підсумками 11 місяців

За підсумками 11 місяців 2021 року середньоденний розмір допомог, які Фонд соціального страхування України фінансує за лікарняними листками, зріс на 11,4% для лікарняних у разі хвороби, травми, самоізоляції від COVID-19 чи догляду за хворими рідними, та на 18,5% для лікарняних по вагітності та пологах.

Е-лікарняні сумісників з’являться в кабінетах роботодавців: особливості оформлення заяви-розрахунку

Відсьогодні в особистих кабінетах роботодавців почали з’являтись електронні лікарняні їх працівників за сумісництвом, створені з 01 жовтня по 20 грудня. Через великий обсяг, відображення всіх е-лікарняних відбувається поступово і займе трохи часу, однак багато роботодавців уже можуть приступити до призначення за ними допомог від Фонду соціального страхування України.

Лікарняні по непрацездатності внаслідок алкогольного сп’яніння не оплачуються

За час лікування захворювань і травм Фонд соціального страхування України компенсує працівникам втрачений заробіток. Однак, якщо непрацездатність настала внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або пов’язаних з ним дій, допомога за таким лікарняним не надається.

Розмір щомісячних виплат від ФССУ особам з інвалідністю І групи перевищує середній на 73%

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують їм втрачений заробіток.

Під опікою Фонду знаходиться 100 тисяч осіб з інвалідністю

Сьогоднішній день, 03 грудня, за рішенням ООН щорічно відзначається як Міжнародний день людей з інвалідністю, аби привернути увагу до потреби захисту їх прав, підвищення благополуччя та важливості інтеграції у суспільне життя.

За допомогами від ФССУ звернулись 2,8 млн людей – їм нараховано виплати на 18,4 млрд грн

Усі українські працівники мають право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах тощо. Цей страховий захист забезпечує Фонд соціального страхування України.