З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

 

Через горнило цієї війни пройшли 160 тисяч наших співвітчизників, 12 тисяч з них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок.

 

Надзвичайно жорсткі та виснажливі умови підготовки, перемінливий клімат, щоденні думки про смерть і переживання за своє життя робили перебування у «гарячій точці» просто неможливим. Таке зрозуміють тільки ті, хто воював і вижив у ті жахливі роки.

 

15 лютого 2019 року виповнюється 30 років із дня завершення неоголошеної війни. Вона  тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв.

 

Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, з глибокою шаною звертаємось до Всіх синів і дочок України, яким довелося брати участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави. Ми віддаємо честь їхньому героїзму та звитязі, мужності та професіоналізму, захоплюємося кращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь Афганістан, Ірак, колишню Югославію, Ліван, інші держави світу з миротворчою місією, не посоромивши своєї честі та гідності.

Висловлюємо величезну подяку мужності жителів Озернянської громади, які пройшли важкий шлях бойових дій в Афганістані:
Беззубко Олександр Йосипович 1969 р.н.
Дубина Володимир Йосипович 1963 р.н.
Костецький Володимир Теодозійович 1964 р.н.
Лемішка Володимир Романович 1969 р.н.
Назар Ігор Іванович 1966 р.н.
Сович Петро Йосипович 1966 р.н.
Сухий Віктор Олегович 1968 р.н.
Гейко Володимир Миколайович 1960 р.н.
Шилівський Володимир Миколайович 1960 р.н.

 

Цього пам’ятного дня ми низько схиляємо голови перед нашими земляками – солдатами і офіцерами, і  збережемо вічну пам’ять про загиблих, яким не судилося повернутися додому.

 

Бажаємо Вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, ветерани-афганці, вашим родинам міцного здоров’я, родинного тепла, добробуту і мирного неба!