ФССУ наголошує на неприпустимості жодних провокаційних дій щодо своїх співробітників.

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України звернулась до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення з боку невідомих осіб відносно в.о. начальників регіональних управлінь виконавчої дирекції Фонду – шахраї намагались заволодіти грошовими коштами шляхом обману та підбурення цих керівників до надання неправомірної вигоди.

За наявною інформацію до виконуючих обов’язки начальників управлінь ВД ФССУ в областях звернулись невідомі, які, видаючи себе за посадових осіб Мінсоцполітики та правління Фонду, просили здійснити перерахунок значних грошових коштів.

Фонд соціального страхування України вважає цей інцидент спланованою провокацією з метою дискредитації правління Фонду та співробітників системи загальнообов’язкового державного соціального страхування та роботи органу у цілому.

 Особливо небезпечним такі дії зловмисників є у період запровадженого в державі карантину, коли саме на Фонд соціального страхування України покладено обов’язки з надання грошових допомог сім’ям померлих від COVID-19 медичних працівників, оплати лікування для медиків і компенсації втраченого заробітку за час лікування від коронавірусної хвороби для працюючих українців, компенсації втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19 при відсутності діагнозу, фінансування лікарняних і декретних допомог, участі в розслідуваннях щодо інфікування працівників коронавірусом SARS-CoV-2 тощо.

 

ФССУ наголошує на неприпустимості жодних провокаційних дій щодо своїх співробітників.

 За фактом шахрайських дій, що мали на меті заволодіння грошовими коштами, виконавча дирекція Фонду звернулась до правоохоронних органів з проханням розпочати досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ст.190 Кримінального кодексу України.

 Робота Фонду, у тому числі, усіх регіональних управлінь виконавчої дирекції, продовжується у штатному режимі. Нагадаємо, наприкінці червня Фондом було погашено заборгованість за лікарняними і декретними, яка виникла внаслідок недонадходження частки ЄСВ в умовах пандемії, у повному обсязі. Станом на сьогодні фінансування заяв-розрахунків щодо всіх видів матеріального забезпечення здійснюється ФССУ в оперативному режимі упродовж одного робочого дня. Також 13 липня Фондом було розпочато фінансування страхових виплат у розмірі 1,5 млн грн за кошти державного бюджету – кошти перераховані членам трьох сімей медичних працівників, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України