23 травня 2021 року у мальовничому містечку Скалаті пройшла І районна спартакіада серед сіл Тернопільського району з найпопулярніших видів спорту нашої області: футболу, волейболу, настільного тенісу, перетягування линви, шахів, шашок, легкої атлетики та гирьового спорту.

Після урочистих слів голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, голови районної ради Віктора Козорога та голови Скалатської ТГ Петра Савончака змагання були урочисто відкриті!

Це перші подібні змагання у Тернопільському районі, - розповів Іван Якович Кульбіцький, голова товариства «Колос» та головний організатор заходу заплановано відкриття змагань».

Участь у першій спартакіаді Тернопільського району взяло участь 11 команд.

«11 команд від сіл і ТГ району, - зауважив Іван Кульбіцький. – Великобірківська ТГ, Великлогаївська ТГ , село Острів представляє Великоберезовицьку ТГ, село Біла - Білецьку ТГ, Озерна – Озернянську ТГ, Нараївську громаду представляє село Волинець, Скалатську громаду – село Колодіївка, Підгаєцьку - Голгоча, Микулинецьку – Микулинці тощо».

Озерну представляло багато сильних та досвідчених спортменів, але були і двоє молодих восьмикласників – Павло Кисіль та Максим Кулик.

Після проведення жеребкування розпочались основні змагання з футболу та волейболу, кожні 20 хвилин судді запускали і інші види спорту.

Першим успіх святкували наші футболісти – вони вийшли у фінал змагань, де на них очікували уже футболісти із Микулинець. Фінальна битва стала родзинкою – в основний час рахунок 1:1, а в серії пенальті завдяки блискучій грі голкіпера Едуарда Матяша ми отримали шанс на перемогу, а точку у післяматчевих пенальті поставив Сергій Нездропа!

Паралельно Максим Кулик зайняв 3 місце у настільному тенісі! Вітаємо!

Не обминемо і інших наших спортсменів, які не потрапили у призери, але принесли немало балів у загальну скарбничку: Вітика Сергія, Мачушака Ігоря, Продана Ореста, Кисіля Павла, Кисіля Ярослава тощо.

Останніми виступали наші важкоатлети у перетягуванні линви, де їх чекали дуже сильні супротивники: невдалий жереб зводив нас із найсильнішими, але все одно Озерна зайняла почесне друге місце, поступившись атлетам із Великих Бірок. Також несподобалось суддівство на перетягуванні линви – Озерні «прописали» додаткову неіснуючу поразку, і лише наше втручання допомогло виправити цю несправедливість.

Змагання затягнулись на довгі дві години і нагородження почалось набагато пізніше, ніж за регламентом.

Озерна виступила дуже достойно зайнявши загальнокомандне 3 місце! 2 місце за командою Великих Гаїв, а перемогли Великі Бірки. Організацією командної заявки на змагання зайнявся інспектор молоді та спорту Озернянської ТГ Володимир Стельмах:

«Озерна виступила сильно та показала, що у нас є спорт та спортивна слава. Тепер нам потрібно ці здобутки лише примножувати. Дякую усім спортсменам, які захищали села на цих змаганнях»

Враховуючи, що це перші такі масштабні великі змагання за останні роки, де наше село виступало, результат прекрасний!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису