За ініціативою ООН 1 жовтня у світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку.  Україна як повноправний член ООН підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і також щорічно відзначає День людей похилого віку.

     Згідно з міжнародною класифікацією, людиною похилого віку вважається особа, яка досягла 65 років. Таких людей в усьому світі близько 700 мільйонів, а це майже кожна десята людина на Землі. В Україні нараховується 6,9 млн громадян віком від 65 років.

 Складні випробування випали на долю старшого покоління – війни, соціально-економічні кризи, епоха тотального дефіциту, зміна державного ладу, але і в цих умовах їм вдалося вистояти і зберегти людяність, толерантність та гуманізм.

     Вшановуючи людей похилого віку, ми з вдячністю звертаємося до наших наставників та друзів, які передавали нам свої знання і досвід допомагали нам робити перші свої кроки на шляху опанування професії, підставляли плече в складних виробничих ситуаціях, вселяли в нас віру і впевненість в собі, що все обов’язково вийде.

     Ще раз дякуємо вам за відповідальне ставлення до своєї справи і життєву мудрість, які ви передаєте молодим. Зичимо вам, шановні ветерани, міцного здоров’я, радості, благополуччя та підтримки нащадків.