Пластик міцно вкорінився на наших кухнях, на полицях яких з’явилися різні миски, ємкості для зберігання, форми для випічки, тарілки і чашки з цього матеріалу. З пластику ми п’ємо, їмо, зберігаємо в ньому продукти, підігріваємо в ньому їжу. В наш час в окремих європейських країнах до 70% жителів їдять вдома з одноразового посуду.

Кожна людина у своєму повсякденному житті використовує пластик, а найбільше – це пластикові пляшки. Але не кожна людина знає про його негативний вплив на здоров’я людини та навколишнє середовище.

 

В понеділок 19 березня 2018 р. сільською радою спільно з ФОП Магута Ігорем встановлені в селі Озерна контейнери для збору пластикових відходів.

На даний момент охоплено центр села, а саме:

навпроти шинка «Козацькі забави»                                                                         навпроти костелу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

біля сільської ради                                                                                 навпроти магазину «Орхідея»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

біля ресторації «Слава»                                                                                    біля бару «Озернянка»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

на території школи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Згодом таких контейнерів більше. Планується встановити їх на кожній вулиці нашого села.

Види пластику:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Правила сортування:

  1. Збирайте лише чисту сировину без залишків їжі та жиру.
  2. Все сміття слід ущільнювати, щоб воно займало менше місця

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Надзвичайно важливо!!!

Якщо пляшка має дозатор або аератор з металевою пружиною та трубочкою, дозатор не підлягає переробці, тому просимо попередньо відкрутити та викинути до загального сміття

 

Просимо відповідально віднестися до даної акції, адже від цього залежить чистота нашого села.