Кожна дитина має право на достойне та  щасливе життя.
Святий обов’язок дорослих – зробити все можливе, щоб кожна дитина зростала в сім’ї, любові і достатку.

 Основними завданнями Служби у справах дітей Озернянської сільської ради є:

- Контроль за дотриманням законодавства стосовно дітей, реалізація державної політики у сфері соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень, профілактика дитячої бездоглядності та безпритульності.

Подання пропозицій на розгляд виконавчого комітету Озернянської сільської  ради щодо встановлення опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, організація та проведення рейдів спільно з працівниками поліції для вирішення проблем неповнолітніх, протидії втягненню їх у протиправну діяльність.

 Пропагування здорового способу життя серед дітей, попередження вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління та наркоманії,  розроблення і здійснення самостійно або разом з іншими структурними підрозділами виконавчої влади, підприємствами установами та організаціями усіх форм власності, громадськими організаціями заходів щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей.

  Забезпечення додержання вимог законодавства щодо встановлення опіки      та піклування над дітьми, їх усиновлення , влаштування в дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї.

 Ведення обліку дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, усиновлених, влаштованих до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та соціально-реабілітаційних центрів.

Забезпечує розгляд в установленому порядку звернень громадян, проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу в межах своєї  компетенції через засоби масової інформації, здійснює інші функції, які випливають з покладених на неї завдань, відповідно до законодавства.

  Дитинство – найважливіший період у житті людини. Найчастіше якість життя у дитячі роки визначає подальшу долю дитини.

  Чи замислювались ви коли-небудь над тим, як важко дитині, коли немає кого називати мамою та татом? Ніхто не пошкодує, не обніме лагідно й не притисне до люблячого серця. Чи бачили ви очі, які з надією дивляться на кожного незнайомця у закладах соціального захисту для дітей? Не про подарунки і солодощі мріють ці діти, не про модні речі. Вони просто хочуть мати сім’ю, маму й тата, які будуть їх любити. Діти не винні, що так склалося їх життя. Не з власної волі вони залишилися самі в цьому великому і складному світі.

    Щоб кожна дитина мала родину, щоб кожне сердечко було зігріте турботою і любов’ю – обов’язок нашої громади. Ми можемо і повинні їм допомогти.

Ми маємо здійснити їх мрію.


Фото без опису