Бізнес відіграє велику роль у формуванні бюджету Озернянської ТГ. Це один із китів, що розвиває громаду. Неможливо не відзначити той внесок, які роблять підприємці Озернянської ТГ у загальну успішність справ громади. Яскравими показниками загального росту економіки і нашого місцевого бізнесу є ріст податкових надходжень в бюджет Озернянської ТГ. Під час зустрічі з підприємцями ми презентували Звіт дохідної частини за перших сім місяців 2021-го року. Презентацію підготувала і провела начальниця фінансового відділу Озернянської ТГ Nataliya Nalukova.

У порівнянні з січнем-липнем 2020-го року за сім місяців 2021-го власні доходи бюджету зросли на 3,6 млн. грн. Зокрема, надходження від ПДФО, що сплачуються із заробітної плати, зросли на 1,3 млн. грн. або на 35% від минулорічного показника за перших сім місяців. Надходження в бюджет від орендної плати за земельні ділянки цього року зросли в 2,5 рази або на 254,5 тис. грн. Планові показники єдиного податку з фізичних осіб перевиконані за сім місяців цьогоріч на 141,1%, або на 414 890,9 грн, і надходження становлять 1,425 млн. грн.

Відбулось збільшення надходжень від внутрішніх податків на товари і послуги на 20 %, або на 162 727 гривень за рахунок акцизу на пальне та акцизу з реалізації підакцизних товарів. По останньому виду податку перевиконання спостерігається хоча і незначне відносно планових показників, на рівні 2% за 7 місяців 2021 року, проте за період 7 місяців 2021 року перевиконання було на рівні 15 – 20%. Ріст та своєчасна сплата податків дали нам змогу придбати новий автобус для Озернянської школи. Наш внесок у придбання автобуса – 800 000 грн. з бюджету.

      А ще наші освітні, медичні заклади та будинки культури не мають заборгованостей по енергоносіях, а як відомо вартість електроенергії, природнього газу, дров постійно зростає.. Також своєчасно по всіх установах виплачується заробітна плата.

      Підприємці громади постійно долучаються до фінансування тих чи інших спортивних заходів чи коли необхідно швидко вирішити певний клопіт. Зокрема, влітку допомогли з латанням ям на вулицях села Озерна. Тішить те, що в нашій громаді відчутно росте кількість офіційно працевлаштованих у сферах бізнесу. Це видно по надходженнях в бюджет.

     Тож до Дня підприємця ми вручили подяки нашим представникам бізнесу. Бажаємо успішно й надалі розвивати власні справи. Бути завжди вмотивованими, мати ціль і вміти використовувати економічні ризики тільки на користь.

    Вірими, що підприємці Озернянської громади є представниками середнього класу з високим почуттям відповідальності перед суспільством.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису