Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Цього тижня весь вільний світ разом з нашою рідною Україною святкували День Незалежності. Вітання лунали від багатьох лідерів демократичних держав. Озернянська громада теж отримала привітання з Європи, а саме від чотирьох містечок Франції.

Листа нам надіслали мери міст Флавакур, Лаландель, Ла Босс, Ле-Вомен. Містечка розташовані в регіоні О-де-Франс на віддалі 60-70 кілометрів від Парижу. Загальна кількість населення складає майже 3000 мешканців.

Текст привітання надісланий нам українською мовою.

«Пані та панове,

Нам було дуже приємно отримати теплі привітання на 14 липня. Ми дуже раді в свою чергу побажати вам усього найкращого з нагоди річниці вашої незалежності 24 серпня, яку Україна величезною більшістю виборола і відновила в 1991 році.

В ці важкі часи ми рішуче на вашому боці та добре усвідомлюємо роль, яку ви відіграєте, захищаючи Європу та демократичні цінності.

Нам приємно писати листа українською мовою. В цьому нам допомогли українські родини, які знайшли прилисток у нашому місті.

Ми також змогли зібрати деякі документи та книги, щоб представити вам нашу комуну. Ми завжди до ваших послуг та готові в будь-який час прийняти всіх тих, хто хоче приїхати до Франції тимчасово або надовго.

Ми впевненні, що найближчим часом ми зможемо краще координувати нашу співпрацю, щоб більше виправдати ваші очікування. Будь ласка, звертайтеся до нас за будь-яких потреб.

Ще раз дякуємо вам за гарячі привітання з нагоди 14 липня, і щиро вітаємо вас з державним святом, яке цього року має таке велике значення та важливість.

Ксав’є Хюе – мер міста Флавакур,

Жан-Мішель Дуда – мер міста Ле-Вомен,

Жак Ліньоль – мер міста Лаландель,

Жан-Клод Дутіон – мер міста Ла Босс».

Примітка: 14 липня – національне свято у Франції День взяття Бастилії, що символізує єднання нації у боротьбі за права людини та її свобод.

Нагадаємо, що у червні цього року завдяки міжнародній організації L'Œuvre d'Orient (Справа Сходу) відбулася онлайн-зустріч і знайомство між представниками Озернянської ТГ і чотирьох містечок Франції.

Опісля, на початку серпня, ми надіслали презентацію Озернянської громади у тексті та фотографіях про наші села. Розповіли про багату історію рідних сіл, чим багаті в економічному та туристичних перспективах, про освіту і культуру, про героїзм наших односельчан у боротьбі з рашистським ворогом і які клопоти у нас через війну, зокрема, про допомогу вимушеним переселенцям.

Віримо, що найближчим часом дружба між Озернянською громадою та містечками Флавакур, Ла-Ландель, Ла Боше і Ле-Вомен зміцніє. Оберемо напрямки тісної співпраці. Перейдемо у напрацювання спільних зусиль в розвитку та обміну досвіду в різних галузях та туризмі. А також обговорюватимемо про гостювання у цих містечках дітей з нашої громади.

Додаємо фото-скріни з мережі Google-maps, де показані нам дружніх чотири французькі містечка.