Діти – це наше майбутнє, а від того, як держава турбується про нинішнє покоління, захищає права та інтереси дітей вже сьогодні, залежить яку освіту здобудуть діти і чи виростуть гідними громадянами України, адже від них буде залежати авторитет держави України.

Службою у справах дітей Озернянської сільської ради спільно з працівниками національної поліції в Тернопільській області за участю секретаря сільської ради здійснена перевірка виховної роботи Озернянського ліцею щодо соціального захисту дітей, попередження правопорушень, бродяжництва, бездоглядності, насильства щодо дітей в сім’ї та поза нею, негативних звичок серед дітей, пропусків занять без поважних причин, виконання ст.35 Закону України «Про освіту» в частині отримання середньої освіти дітьми.

З учнями ліцею проведена профілактична лекція на тему: «Профілактика правопорушень, дитячої бездоглядності, вживання дітьми спиртних напоїв, наркотичних речовин, куріння, насильства в сім`ї та поза нею, кіберзлочинність серед підлітків» та проведені індивідуальні бесіди з учнями, які перебувають на «особливому» обліку.

В ході перевірки навчального закладу працівниками служби та поліції керівництву ліцею надана методична допомога щодо ведення документації з організації виховної роботи , соціально-правового захисту дітей пільгової категорії.

У ліцеї наявні соціальні паспорти, ведеться облік дітей, схильних до скоєння правопорушень, та неповнолітніх, котрі вчинили протиправні вчинки. Сформовані «групи ризику», що включають учнів, що вимагають особливої уваги та контролю з боку педагогічного колективу.