Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Василь Шаблій пішов на захист України на початку осені минулого року. Своїх 46 років зустрів в боях за Бахмут. Ворог обірвав життя Героя наступного дня після Дня народження. Його вітали друзі, близькі і рідні у повідомленнях, але він вже їх не читав. Дивився з неба.

Вчора Захисника провели в останню путь в рідному селі Нестерівці. Так заповідав Василь. Він виріс тут єдиним сином у своїх батьків. Був добрим столяром і з малечку помагав своїм рідним.

Тато з мамою давно вже на тому світі. Василь жив спершу один, а потім одружився і переїхав жити до коханої в Хмельницьку область.

Про Василя в Нестерівцях розповідають як про справжнього націоналіста. Він дуже любив Україну, колекціонував різні предмети історії. Його серцю був дуже дорогим червоно-чорний прапор боротьби.

Служив Герой в 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс». Бив ворогів на Донеччині. Там і віддав своє життя за нас, за перемогу України 16 лютого. Залишилися без чоловіка дружина і без батька донечка. На Хмельниччині з ним попрощалися в понеділок. А у вівторок він повернувся додому на щиті.

Поховали Героя вчора поруч з Богданом Кокайлом, який загинув у бою теж в Донецької області місяць тому.

І згадуються на честь Василя рядки з гімну ОУН, маршу Українського війська «Зродились ми великої години»:

Не хочемо ні слави, ні заплати.

Заплата нам – це радість в боротьбі,

Солодше нам у бою умирати,

Як жити в путах, мов німі раби.

Вічна пам’ять і слава Герою! Він з побратимами, що моляться за нас біля Бога!