Трішки важливої економічної інформації для роздумів.

Минулого року (влітку) багато фермерів викупили собі у власність будівлі, або частини будівель Озернянського току, і тоді для даних фермерів пролунала заява, щоб вони усі зареєструвалися приватними підприємцями (ФОПами). Адже серед тих хто викупив частку тих приміщень, лише 3 осіб працювало офіційно. Всі інші не сплачували в громаду коштів ні копійки. Та й і досі не платять, (від даних зборів вже пройшло більше півроку).

З оплатою за ті будівлі фермери мали час до зими і звичайно вони не спішили оформлятись офіційно.

Як ми дізнались недавно, ніхто з них не зареєструвався ФОПом на території громади. А їх більше 30 осіб! (один ніби зареєструвався у Тернополі, адже Тернопільській громаді гроші потрібніші).

Легка математика – 30+ людей по 1340 грн податку в громаду це 40200 грн в місяць, або 40,2х12, або 482,4 тис в рік. Виходить, майже півмільйона гривень! І це лише 1 рік. І це лише по основному єдиному податку.

Тобто кошти (немалі гроші) на викуп приміщень були, а заплатити єдиний податок немає?

Так, лунали заяви «чого це ми маємо платити?» «мої податки підуть на премії», «що мені дала громада/держава» і т.д..

Як видно з минулої таблиці (яку ми публікували раніше) кожен рік витрати на місцеве самоврядування падає, основні витрати – освіта (більше 70%)! але ми не про це.

Платити податки мають усі, без винятків. Здійснюєте господарську діяльність – оформляйтесь підприємцем. Чому одні платять, а інші ні?

Це не єдина стаття такої формації. Продовження БУДЕ…