Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відбувся наш дводенний візит у Францію до громад-партнерів Флавакур, Ла Ландель, Ла Босс, Ле Вомен. Саме їхні мешканці подарували Озернянській громаді автобус. І нещодавно мери французьких містечок запросили нас у гості на ці дні, адже 14 липня у Франції загальнонаціональне свято «День взяття Бастилії».

Нашу делегацію складали:

- секретар Озернянської сільської ради Назар Романів,

- начальник Служби у справах дітей Озернянської сільської ради Сергій Святий

- т. в. о. начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Озернянської сільської ради Оксана Древницька

- водій Степан Теленчак.

Це зовсім НЕ відпочинковий візит. Ми домовлялися про дружні відносини, про відпочинок дітей, про довше гостювання нових делегацій з Озернянської громади і знайомство з їхніми представниками бізнесу.

В ході зустрічі було підписано меморандум про співпрацю між нашими громадами. Також було досягнуто ряд домовленностей і почули від про новий подарунок:

1. Наступна зустріч у Франції запланована на 11 вересня з перебуванням нашої делегації протягом одного тижня.

2. Вирішили питання щодо відпочинку наших діток у Франції, зокрема узгодили дати, з 22 жовтня по 07 листопада. А це відпочинок за 60-70 кілометрів від Парижу.

3. Для нашої громади знайшли ще один шкільний автобус, який ми будемо мати змогу побачити протягом нашого наступного перебування у Франції з 11 вересня.

Ми прийняли участь в урочистостях, приурочених Дню взяття Бастилії . Під час святкування, від імені Озернянської громади привітали дружні нам містечка. Нам аплодували стоячи.

А загалом, ми мали дуже насичений графік. Відбулося чимало зустрічей, розмов, у тому числі з місцевими медіа. Для нашої делегації проведена екскурсія містечками. І зустрічали нас чотири мери у вишитих сорочках, які ми їм раніше надіслали. А саме свято у Флавакурі було прикрашене синьо-жовтими прапорами і вітанням Озерні.

Приємно вражений людяністю людей у містечках Флавакур, Ла Ландель, Ла Босс, Ле Вомен. І як я казав в інтервʼю французьким журналістам: «Це маленькі містечка з великим серцем!»