З 12 по 18 вересня відбулася друга робоча поїздка делегації від Озернянської громади до чотирьох громад Франції. Флавакур, Лаландель, Левомен, Ла-Босс – наші містечка-побратими. Для освітніх потреб французами подарований нам ще один автобус на 30 пасажирських місць.

За шкільний автобус моделі Mersedes-Benz для озернянців домовилися Французька асоціація «Справа Сходу» L'Œuvre d'Orient та один з її керівників Ерві де Гельбер. Коштовний подарунок презентований компанією «Кеоліс», яка обслуговує автобусні сполучення та метрополітени в 13-ти країнах світу. Офіс підприємства розташований у Парижі, а сама чисельність персоналу близько 45 тисяч працівників.

Автобус для Озернянської громади передав особисто менеджер компанії Кевін П’янтіно у місті Єр, що знаходиться в регіоні Прованс. До Провансу летіли літаком. Оплату авіарейсу здійсним мер Флавакуру Ксав’є Хюе.

Щиру зустріч, сердечну гостинність організували мери громад-побратимів Ксав'є Хюе, Жак Ліньйоль, Жан-Клод Дютіон, Жан-Мішель Дуда. Свій рідний дім для проживання нам надав Ерві де Гельбер, а харчування забезпечував Жан-Мішенль Дуда.

Кожен день перебування у Франції був насиченим. Про окремі домовленості та ще один подарунок розповімо в інших дописах. Бо в першу чергу в цій поїздці нас цікавили можливості та програма відпочинку дітей з Озернянської громади.

Екскурсії, які плануються для дітей, вражають:

- подорож Парижем, Ейвелева вежа, Лувр, Єлесейські поля, мости через Сену з неймовірними краєвидами на столицю Франції та інші визначні місця;

- місто Санліс, що є центром департаменту Уаза (за аналогією в Україні департамент відповідає району), у цьому місті похована Анна – королева Франції – донька Ярослава Мудрого;

- замок Шантії – одна з найвизначніших пам'яток історії та архітектури Франції.

Відпочинок дітей з Озернянської громади мери французьких містечок організовують на другу половину квітня наступного року. Далека відпочинкова мандрівка для дітей військоволужбовців з Озернянської громади.

Нагадаємо, 14-те липня – день коли Озернянська громада та містечка Флавакур, Лаландель, Левомен, Ла-Босс підписали Меморандум про співпрацю, про побратимство. А весною цього року подарований ними шкільний автобус на 65 місць. Скоро ці два автобуси вирушатимуть в рейси.

Нашу делегацію складали:

- секретар Озернянської сільської ради Назар Романів,

- Уляна Дудар - головний спеціаліст Служби у справах дітей Озернянської сільської ради,

- Олександра Паламар - адміністратор «Центру надання адміністративних послуг» Озернянської сільської ради.

Окрема подяка водіям Андрію Самогальському і Дмитру Трачу. Андрій нас відвіз у Францію, а Дмитро повертався в Озерну за кермом нового французького автобуса.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису