Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

26 -27  березня     2024 р. представниці громадської організації «ТМЖК «Відродження нації» спільно з  Головним управлінням Національної соціальної сервісної служби у Тернопільській області   в рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, які постраждали від насильства, пов'язаного з війною, торгівлі людьми, експлуатації чи

 ґендерно-зумовленого насильства  у Тернопільській області» провели дводенний тренінг для    представників мультидисциплінарних та міжвідомчих груп Васильковецької, Заводської, Залозецької,  Козлівської, Коропецької, Колиндянської,  Купчинецької, Озернянської та Хоростківської    територіальних громад  Тернопільської області.

 Загальна мета навчання - підвищення спроможності у виявленні  та перенаправленні постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, усвідомлення важливості Національного механізму взаємодії в організації перенаправлення  постраждалих, посилення  превентивної роботи з протидії торгівлі людьми у громадах. 

 Під час тренінгу учасниці зрозуміли, що таке торгівля людьми, експлуатація, які прямі і непрямі індикатори вказують на те, що особа потребує спеціалізованої допомоги, яку допомогу можна забезпечити постраждалим на рівні держави, куди скерувати особу за допомогою в рамках проєкту, яка практична реалізація Національного механізму взаємодії.

 Під час навчання  приділена увага ґендерним, віковим, соціально-психологічним особливостям постраждалих, специфіці  психологічного стану людини, особливостям виявлення. Навчання  супроводжувалося цікавими практичними завданнями. 

 Віримо, що завдяки тренінгу, збільшиться якість превентивної роботи, кількість виявлених постраждалих від торгівлі людьми,  посилиться робота з протидії ТЛ у територіальних громадах.

Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна.