Фото без опису

Прокурорами Бережанської окружної прокуратури вже у поточному році пред’явлено до суду 3 позовні заяви про конфіскацію 7 земельних ділянок вартістю понад 275 тисяч гривень, які належать громадянам держави-агресора.

Прокурорами встановлено, що громадянами рф не дотримано вимог Земельного кодексу України та упродовж року з часу набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення їх не відчужено. Відтак, право власності на вказані земельні ділянки підлягає припиненню шляхом їх конфіскації на користь держави.

За принципової позиції прокурорів Зборівським районним судом задоволено позовні вимоги прокурора щодо конфіскації у громадянина рф 4 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що розташовані в межах Озернянської територіальної громади Тернопільської області. Після вступу рішення в законну силу конфісковані земельні ділянки  підлягають продажу на земельних торгах. Ціна проданих земельних ділянок, за вирахуванням витрат, пов’язаних з їх продажем, виплачується її колишньому власнику. 

 

 

Прокурор Зборівського відділу

Бережанської окружної прокуратури Оксана БОРОВИЦЬКА