Фото без описуО, ця прем’єри в Озерні! Як пишні квіти на тлі сірих буднів, вони ретельно виплекані в серйозному труді і закоханості у справу. Здається, що кожна із них має свій присмак та аромат.

Отож і на «молодість по-українськи» озернянцями та гостями села було заповнено цілий зал будинку культури. Забігаючи на перед, хочеться відзначити, що ніхто із присутніх не пожалкував, що прийшов сюди.

Насамперед любителів театру привітала режисер і автор вистави Надія Бобко. Вона розповіла, що цей на перший погляд жартівливий твір покликаний показати, як багато важить сьогодні для кожного українця плекати душу, серце, не засмічуючи їх непотребом.

Дія відбувається в одному із мальовничих куточків Тернопілля. Окрім чудових декорацій, щебету пташок, мукання корів, відчуття щедрої природи доносилося ще й п’янким  ароматом сіна. Саме його й згортала Одарка(Галина Швед). До молодиці підійшла тітка Мотря(Леся Туринська). І зав’язалась розмова -  про і про заробітки, на яких роками пропадають Мотрина донька та Одарчин чоловік.

А ось і селищний голова Микита Іванович(Віталій Ваврух), який нахабно підбиває клинці до Одарки, але й так боїться своєї дружини, що втікає, тільки –но молодиця піджартовує, що жінка стоїть за деревом. Про тяжку жіночу долю перемовляється Одарка з Мілею (Уляна Христинич).

А далі починається вже зовсім гумористична частина  - зал раз у раз вибухає сміхом. Виявляється, Мотря по-батькові «Підфедьорківна», бо її тато до всіх слів любив додавати префікс «під». А заїжджа пані, що приїхала запровадити в селі салон краси називається Віолетта Трохмандинівна(Оксана Котовська). Тому Мотря постійно обмовляється, вперто називаючи її «Фіолетова», це вже не кажучи про по-батькові…

Кумедні картини змінюють одна одну. Через випадково переплутані коробки, принесеної Поштаркою (Евеліна Кафара), передачі з-за кордону, селяни вживають замість «молодильних» вітамінів прах померлого стрийка, що породжує гуркіт у шлунках і страшний переполох. Тітці Мотрі невістка (Леся Журик)  з подругою (Катя Кулик) підкидають немовля. А селянки, які першими натрапили на немовля, уявляють, що то Мотря настільки омолодилась…нарешті, все з’ясовується, всі миряться і дружно приходять до висновку, що найкраща косметика – рідна природа, найщедріший, найрідніший край – Україна, а любов один до одного дає людям непоборну силу. На цій ноті і закінчується вистава.

Слова вдячності висловили артистам на чолі з режисером Надією Бобко: директор БК В. Яремко, начальник відділу культури та туризму РДА Г. Кухаришин із провідними методистом Н. Зятківською та методистом драматичного жанру Н. Рум'яною, голова Озернянської ОТГ Б. Наконечний.