Сьогодні багато мам з дітьми виїжджають з України, рятуючись від війни, що розпочала проти нашої країни рф. Водночас багато дітей лишаються, оскільки їх батьки не можуть з тих чи інших причин залишити Україну. Навіть переїхати в безпечніші місця в Україні - сьогодні вже стає проблематичним. Діти не повинні знаходитись в таких умовах. Вони - наше майбутнє, їм потрібно не тільки вижити, а й розвиватись. Асоціація міст України, ініціювала перед Нацкомісією України у справах ЮНЕСКО питання організації закордонних таборів для дітей з України.

      Нацкомісією підтримано нашу ініціативу та розглядається можливість звернутись до закордонних партнерів про організацію таких таборів. Мова йде про можливість організовано вивезти дітей, батьки яких не виїжджають з країни, і організувати їм реабілітаційно-розвивальний чотиритижневий табір з вивченням іноземної мови і проведенням розвиткових занять та розважальних заходів. З метою конкретизації потреби та для підготовки звернення до закордонних партнерів Асоціація міст України збирає інформацію про чисельність бажаючих скористатись такою нагодою.

      Для залучення до проекту необхідно батькам, опікунам, піклувальникам  надати на адресу контактної особи ССД Озернянської сільської ради інформацію про: кількість дітей, їх вік, бажано іноземна мова спілкування в таборі (без конкретних списків прізвищ).

      Сьогодні активно залучені Польща і Німеччина, також розглядається можливість прийняття дітей в Чехії, Словаччині, Франції. Контактна особа: Сергій Святий, ozernatg_ssd@ukr.net тел.(067)9892839; Тетяна Куценко, t-n-k@ukr.net, тел. (067)161-90-85.

Фото без опису