Черговий офлайн-візит в громаду

Цього разу наша команда відвідала Озернянську територіальну громаду, де вдалося поспілкуватися з керівництвом сільської ради та працівниками.

У громаді проводиться реконструкція частини приміщення адмінбудинку під ЦНАП, облаштовано сучасний зал засідань та поліцейську станцію. Громадські активісти у співпраці з владоб реалізували цікавий проєкт по створенню молодіжного простору та відеостудії в селі Озерна.

Окремо хочеться відзначати розвиток міжнародних партнерств, чому в громаді приділяють чимало уваги. Озернянська громада започатковала співпрацю із чотирма муніципалітетами з Франції: Флавакур, Лаландель, Левомен, Ла-Босс. Муніипалітети надають гуманітарну допомогу та організовували восени 2023 року оздоровлення дітей із громади у Франції.

Оскільки через Озерну проходить автодорога Тернопіль – Львів, на початку повномасштабного вторгнення громада стала справжнім хабом для внутрішньо-переміщених осіб. Тут облаштували місця тимчасового та постійного проживання ВПО у комунальних закладах, місцевому готелі та приватному секторі. Від «U-LEAD з Європою» у 2022 році було надано Озернянській громаді пакет екстреної допомоги «Прихисток».

Наші експерти презентували працівникам сільської ради навчальні програми, що плануються U-LEAD у 2024 році та обговорили плани по наповненню дохідної частини бюджету у наступному бюджетному періоді. Також розглядалися питання оптимізації закладів освіти, культури, охорони здоров’я, можливості міжмуніципального співробітництва з іншими громадами та стратегічне планування розвитку громади.

Радники надали відповіді на питання працівників Озернянської сільської ради по службі в органах місцевого самоврядування, електронному декларуванню, структурі сільради, підготовці проєкту місцевого бюджету на 2024 рік та роботі структурних підрозділів ради.

Дуже насичена та продуктивна зустріч. Радіємо успіхам Озернянської громади та готові допомагати їй ще сильнішою. Працюємо далі!

Озернянська Отг Озерна

Фото без описуФото без опису