Спека є фактором ризику настання нещасного випадку на виробництві

Робота при дії високих температур у літній період є фактором ризику настання нещасного випадку – характерні для перегрівання головний біль, нудота, втома, млявість, сонливість можуть спровокувати необережність при роботі з технікою, неуважне водіння автотранспортних засобів тощо.

Щороку Фонд фіксує смертельні нещасні випадки через отруєння газами в каналізаційних колодязях

Роботи у водопровідних та каналізаційних мережах, колекторах, колодязях щороку стають причиною смертельних нещасних випадків через отруєння газами. Такі нещасні випадки є наслідком невикористання або відсутності засобів індивідуального захисту.

Медикам нараховано компенсації за час лікування профхвороби на COVID-19 за понад 100 тисяч днів

За час лікування гострого професійного захворювання на COVID-19 медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які інфікувались під час виконання посадових обов’язків, Фонд соціального страхування України компенсує втрачений заробіток у розмірі 100 % середнього доходу незалежно від тривалості стажу.

Перші результати роботи перехідної моделі впровадження е-лікарняних обговорили на нараді

Фонд соціального страхування України прийняв від роботодавців заяви-розрахунки для фінансування 45 електронних лікарняних. Про це повідомили на селекторній нараді з питань реалізації перехідної моделі впровадження е-лікарняних, яка відбулась під головуванням начальниці управління страхових виплат та матеріального забезпечення виконавчої дирекції ФССУ Світлани Зарубіної.

Кількість нещасних випадків на виробництві збільшилась на 284,6% через профхвороби на COVID-19

За підсумками першого півріччя цього року кількість страхових нещасних випадків на виробництві збільшилась на 284,6% – з 1 834 випадків у тому ж періоді 2020 року до 7 054 у 2021-му. При цьому кількість приросту орієнтовно дорівнює кількості випадків гострого профзахворювання на COVID-19, на які складено акти Н-1/П у цьому періоді, – близько 5 тис.

Фонд профінансував щомісячні страхові виплати за червень у повному обсязі

15.07.2021 року Фонд соціального страхування України завершив фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх родин за червень, кошти перераховано вчасно та в повному обсязі для майже 200 тисяч осіб. Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній.

У червні Фонд прийняв на фінансування лікарняні на майже вдвічі більшу суму, ніж у червні 2020-го

Упродовж червня 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності на суму понад 1 мільярд гривень – це майже вдвічі більше, ніж у червні 2020 року (0,57 млрд гривень).

Середньоденний розмір декретних виплат зріс на 20,9% за підсумками червня

Сума середньоденної виплати допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України за підсумками червня 2021 року склала 421,38 гривні. Це на 20,9%, або на 140,78 грн більше, ніж у тому ж місяці 2020 року.

Відмінності оформлення тимчасової непрацездатності у випадку е-лікарняних

В Україні триває перехідний період впровадження е-лікарняних. До формування медичних висновків, на підставі яких для застрахованих осіб автоматично формуються е-лікарняні, вже залучені лікарі понад 550 медичних закладів.

Відбулася зустріч з представниками громадських організацій потерпілих на виробництві

Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України спільно із Міністерством соціальної політики вживаються всі необхідні заходи щодо безперебійного надання потерпілим на виробництві та членам їх родин усіх законодавчо гарантованих страхових виплат та соціальних послуг.